+385 91 495 55 00           info@hckz.hr           IZBORNIK        

Canzona & šansona za zlarinsku publiku: Koncert Nere Gojanović i Gordane Pavić

  22. srpnja 2024.

Šibenska mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić povest će zlarinsku publiku na glazbeno putovanje kroz svijet canzone i šansone! Koncert će održati u Centru koralja Zlarin u utorak, 23. srpnja s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan svima zainteresiranima.

Dvije šibenske akademske glazbenice iza sebe imaju suradnju dugu 18 godina u kojoj broje preko petsto nastupa, no svaki put iznova oduševljavaju svježim konceptima, novim programima i vrhunskom izvedbom. Tako su se ovoga puta odlučile donijeti repertoar pjesama inspiriranih talijanskom i francuskom tradicijom pjevanja.

Canzone su najčešće ljubavne pjesme i serenade koje su svojom popularnošću i prepoznatljivošću izvan granica Italije postale jednim od simbola talijanske vokalne glazbe, dok šansona kao umjetnička forma ima bogatu povijest čiji korijeni sežu u Francusku. Uz nju se vežu imena koja su snažno obilježila glazbenu umjetnost te su imala velik utjecaj na kasnije generacije, a među lokalnom publikom prepoznate su zahvaljujući šibenskom Festivalu dalmatinske šansone koji slavi ovu formu.

Ovog puta na repertoaru Nere Gojanović i pijanistice Gordane Pavić naći će se pjesme poput ‘Vacanze romane’, ‘Non, Je ne regrette rian’, ‘Sapore di sale’, ‘Četiri stađuna’, ‘Nocturno’…

Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

 

 

Skip to content