+385 91 495 55 00           info@hckz.hr           IZBORNIK        

Otvara Centar koralja Zlarin! Besplatan brod i slobodan ulaz, koncert, radionice, predstave, kajaci, bicikle i još svega ovaj vikend na otoku!

  30. svibnja 2023.

Raznolik i bogat program za Šibenčane i goste organiziran je tijekom prva dva lipanjska vikenda na Zlarinu, a kako bi što više građana moglo uživati u ljetnim danima na otoku, razgledati novootvoreni Centar koralja Zlarin, družiti se uz glazbu i sudjelovati u ostalim aktivnostima, organiziran je i besplatan brodski prijevoz iz Šibenika! Sve detalje donosimo u nastavku!  

 

Organiziran prijevoz iz Šibenika 

Brod Ina s Gata vrulje za Zlarin u prvom vikendu lipnja isplovljava ukupno četiri puta prema sljedećoj satnici: 

Subota, 3. lipnja
polazak 10,00 i 15,00 sati 
     povratak 19,30 i 20,30 sati  

Nedjelja, 4. lipnja
polazak 10,00 i 11,00 sati 

     povratak 16,30 i 18,00 sati 

„Karte za brod mogu se besplatno preuzeti u Kući umjetnosti Arsen, pri čemu je važno voditi računa da se putnici koji su za Zlarin isplovili u prvom terminu vraćaju sa Zlarina u Šibenik također u prvom terminu kako bi svi imali osigurano mjesto na brodu. Kapacitet broda je ograničen, i u jednoj vožnji može prevesti najviše 200 putnika.“, naglašavaju iz Tvrđave kulture koja upravlja novootvorenim Centrom koralja.   

Ulaz u Centar, spomenimo, slobodan je zaključno s nedjeljom 11. lipnja, do kada posjetitelji mogu razgledati obnovljenu Kuću Kažerma u kojoj je vrlo zanimljivo ispričana priča o neraskidivoj stoljetnoj vezi koralja i Zlarinjana.  

Posjetitelji koji Centar požele razgledavati u prva dva lipanjska vikenda, moći će se otokom i provozati biciklima koje će moći bez preuzeti bez naknade. Oba vikenda na Zlarinu traje i akcija slobodnog učlanjenja u Klub prijatelja, koji omogućuje besplatan ulaz na šibenske tvrđave i ulaznice za koncerte po prijateljskim cijenama.  

 

PROGRAM

 

Subota, 3. lipnja

Program u subotu počinje u 11 sati kada na gusterni ispred Kuće Šare počinje predstava Slanko i Vlastica, dok će najmlađi posjetitelji u 12 sati imati priliku sudjelovati na eko radionici ‘More’ u Kući Šare koju će voditi Lidija Lijić, višestruka svjetska rekorderka u ronjenju na dah i direktorica Sea Shepherd Croatia. Radionica je namijenjena osnovnoškolcima kojima će voditeljica približi ljubav prema moru te ukazati na potrebu njegove zaštite. Broj sudionika je ograničen, a prijave su obavezne na citypoint@tvrdjava-kulture.hr, uz navođenje imena i datuma radionice te kontakt podataka sudionika.

„Svi koji žele razgledati novootvoreni Centar koralja za to će imati priliku već u subotu 3. lipnja kada smo organizirali dva stručna vodstva. Prvo počinje u 11.30 sati, a drugo u 12.30 sati u Kući Kažerma – izložbenom prostoru sa stalnim postavom koji priča priču o neraskidivoj vezi Zlarinjana i koralja, uključuje prikaz ekosustava i zaštićenih vrsta šibenskog arhipelaga. 

 

Nedjelja, 4. lipnja

Najmlađi će na Zlarinu uživati i u nedjelju ujutro jer u 10.30 sati počinje Fingac Fiesta. Djeca će na zlarinskom Fingacu imati prilike okušati se na speleopoligonu, zip lineu, slack lineu, bacanju frizbija i još puno toga!  

– Jako zanimljiv program pripremili smo u nedjelju i u Kući Šare. Od 11 sati počinje radionica disanja, sporta i ekologije nazvana Ronjenje u tišini koju će također voditi Lidija Lijić. Radionica je namijenjena odraslima, a sudionici će tijekom dva i pol sata imati priliku učiti o ronjenju na dah; o tome kako zadržati dah, o važnosti pravilnog disanja te konceptu mindfullnesa, sve kroz predstavljanje rada udruge Sea Shepherd kao vodeće svjetske udruge s ciljem zaštite i očuvanja ribljeg fonda – ističu iz Tvrđave kulture. I za ovu radionicu potrebne su prijave na mail citypoint@tvrdjava-kulture.hr uz kontakt podatke te naznaku imena radionice. 

Posjetitelji i u nedjelju imaju priliku s vodičem prošetati Centrom koralja, i to u dva termina – u 11,30 i u 12,30 sati.  

Nedjelju će zaključiti koncert grupe JeboTon, ekipe poznate po stvaranju odlične atmosfere! Koncert počinje u 13 sati na zlarinskom Fingacu!  

 

 

Subota, 10. lipnja 

Subota počinje sportski, kajak turama za 10 sudionika koje s Trutinog mula kreću u 10,30 i 12,30 sati. Ture traju sat i pol, a prijave su potrebne na mail citypoint@tvrdjavakulture.hr uz kontakt podatke i naznaku datuma i sata. Potrebno je ponijeti udobnu odjeću, dovoljno vode i zaštitu od sunca. Nakon tura, bit će moguće iznajmiti kajake, kao i bicikle!  

– Mislili smo naravno ponovno i na najmlađe koji će u subotu od 11 sati na gusterni ispred Kuće Šare imati priliku pogledati Virkovu predstavu Veseli Šišmišići, a poslijepodne, s početkom mu 16,30 sati će moći sudjelovati na dvosatnoj hip-hop radionici na Fingacu pod vodstvom plesne skupine Toxic namijenjenoj djeci od šest godina pa nadalje  – poručuju iz Tvrđave kulture. 

I drugi vikend su organizirana dva stručna vodstva Centrom koralja, prvo u 11.30, a drugo u 12.30 sati.  

 

Nedjelja, 11. lipnja  

Kajak ture bit će dostupne i nedjelju u istim terminima kao i u subotu (10.30 i 12.30h) s polaskom s Turinog mula. Ture također traju sat i pol, a prijave su potrebne na mail citypoint@tvrdjavakulture.hr uz kontakt podatke i naznaku datuma i sata.  

– Još jedna prilika za razgled novootvorenog Centra koralja uz stručno vodstvo bit će u nedjelju u 11.30 sati i 12.30 sati, a svi koji to žele moći će se otokom provozati biciklima koje će moći bez naknade preuzeti na ulazu. Podsjećamo i da oba vikenda na Zlarinu traje i akcija slobodnog učlanjenja u Klub prijatelja, koji omogućuje besplatan ulaz na šibenske tvrđave i ulaznice za koncerte po prijateljskim cijenama- zaključuju iz Tvrđave kulture Šibenik.  

Skip to content