+385 91 495 55 00           info@hckz.hr           IZBORNIK        

Davorka Vukov Colić u Centru koralja predstavlja knjigu Draga Ulija, ljubavna pisma s otoka

  7. kolovoza 2023.

Knjiga „Draga Ulija, ljubavna pisma s otoka“ Davorke Vukov Colić bit će predstavljena u srijedu 9. kolovoza u Centru koralja Zlarin. Knjigu će predstaviti autorica Davorka Vukov Colić, književnica i novinarka Grozdana Cvitan, pisac Mladen Tabulov Truta te urednica knjige Silva Tomanić Kiš.

„Draga Ulija – Ljubavna pisma s Otoka“ Davorke Vukov Colić oslikava živopisnu paletu otočana i otočanki, njihovih nadanja i razočaranja, intimnih borbi i neočekivanih preokreta.

Autorica Davorka Vukov Colić cijeli radni vijek provela je u novinarstvu. Od 1975. do 1980. živjela je u SAD te je pisala reportaže, feljtone i pokrivala suvremene teme za brojna izdanja kuće Vjesnik. Po povratku bila urednica više tjednika i mjesečnika, organizatorica nastave Novinarske radionice Hrvatskog novinarskog društva, novinarka i urednica u časopisima Vijenac i Zarez, kolumnistica Slobodne Dalmacije, stalna suradnica In Flight magazina Croatia Airlinesa. Više je godina boravila u inozemstvu, prateći supruga na njegovim veleposlaničkim dužnostima, što joj je omogućilo da izbliza prati i opisuje kulturne događaje i društvene fenomene u tim zemljama.

Objavila je knjigu Alles Walzer – Tajne diplomatske kuhinje (2017.), a Draga Ulija – Ljubavna pisma s Otoka o bijelim udovicama Zlarina njezina je druga knjiga koju će predstaviti u srijedu 9. kolovoza u 21 sat u Centru koralja Zlarin.

Skip to content