+385 91 495 55 00           info@hckz.hr           IZBORNIK        

Centar koralja Zlarin predstavljen na Konferenciji za razvoj ruralnog turizma u Zagrebu!

  28. studenoga 2023.

Prošlo je pola godine od otvaranja, a naš Centar koralja Zlarin postao je primjer pozitivnog utjecaja na razvoj lokalne zajednice, turizma, kao i na depopulaciju otoka!

Centar koralja su na Konferenciji za razvoj ruralnog turizma 2023. održanoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu prošli tjedan predstavile voditeljica Hrvatskog centra koralja Zlarin Katarina Gregov te voditeljica Odjela za turizam i prodaju Tvrđave kulture Šibenik Ivana Lučev.

Gregov je održala prezentaciju na temu Utjecaj Centra koralja Zlarin na razvoj lokalne zajednice na kojoj je istaknula kako Centar ima iznimno pozitivan utjecaj na lokalno gospodarstvo, turizam, očuvanje kulturne baštine te borbu protiv depopulacije.

„Centar koralja predstavlja izvanredan primjer uspješnog razvoja otoka i promocije lokalne baštine. Naglašava važnost ulaganja u otoke i promovira održivi lokalni razvoj, što je ključno s obzirom na depopulaciju koja pogađa mnoge otoke u Hrvatskoj i diljem svijeta“, istaknula je voditeljica Centra koralja.

Inače, Konferencija za razvoj ruralnog turizma u organizaciji Vimal Akademija i Ekonomskog fakulteta Zagreb Faculty of Economics & Business Zagreb, ima međunarodni znanstveno-stručni karakter te je organizirana u vidu kratkih stručnih predavanja i više tematskih panela na kojima su sudionici razmijenili iskustva i donijeli zaključke, odnosno smjernice budućeg razvoja.

Skip to content