+385 91 495 55 00           info@hckz.hr           IZBORNIK        

Centar koralja Zlarin predstavljen u Umagu na danima UHPA-e

  22. ožujka 2024.

Centar koralja Zlarin predstavljen je na ovogodišnjim danima UHPA-e, godišnjem susretu jedne od vodećih nacionalnih udruga u turizmu, Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), održanom od 19. do 21. ožujka u Umagu. Centar koralja predstavila je voditeljica Katarina Gregov.

– Prezentirali smo naš centar koralja, ali i cjelokupan rad Tvrđave kulture Šibenik. Uz to, odradili smo i niz B2B sastanaka te smo sada svakako bogatiji za nove iskustva i poznanstva, što nas izuzetno veseli – poručila je Gregov.

Ovogodišnji Dani UHPA-e okupili su više od 150 sudionika – predstavnika turističkih agencija, obrazovnih institucija, turističkih zajednica, poslovnih partnera te predstavnike Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, strukovnih udruga, medija i drugih dionika turističke industrije. Uz voditeljicu Centra koralja Katarinu Gregov, Tvrđavu kulture Šibenik predstavljale su i Ivana Lučev i Svjetlana Ercegović iz Odjela prodaje i turizma.

U sklopu radnog djela programa predstavljene su brojne pogodnosti za predstavnike turističkih agencija, održane se radionice na temu održivog i pristupačnog turizma te panel rasprava „Aktivnosti karijera u turizmu i potrebe hrvatskog tržišta“.  Tijekom zanimljive rasprave koju je moderirao Goran Rihelj, osnivač i glavni urednik portala HrTurizam.hr, panelisti su se osvrnuli na izazove zapošljavanja u turizmu te razmijenili znanja i iskustva o jačanju atraktivnosti karijera u turizmu, potrebama tržišta rada, izazovima u poslovanju te procesima cjeloživotnog obrazovanja.

U Umagu je održan i već tradicionalni susret s direktorima predstavništava Hrvatske turističke zajednice s najznačajnijih emitivnih tržišta te predstavljena ponuda članova UHPA-e i partnera. Osim niza zanimljivih prezentacija, ovogodišnji program predvidio je i neizostavan razgled destinacije tijekom kojeg su se sudionicima predstavili grad Umag i Istarska županija.

Skip to content