+385 91 495 55 00           info@hckz.hr           IZBORNIK        

Centar koralja Zlarin slavi prvi rođendan! Početak lipnja prepun događanja, provjerite program!

  24. svibnja 2024.

Centar koralja Zlarin 1. lipnja slavi prvi rođendan! Tim povodom zadnjeg dana svibnja i početkom lipnja organiziran je bogat program koji uključuje predavanja, radionice za djecu i odrasle te stručna vodstva uz slobodan ulaz.

Obilježavanje rođendana Centra koralja počet će u petak 31. svibnja kada će od 17 sati u Centru biti organizirana Paint & Wine radionica pod vodstvom Jasmine Granduč. Budući je broj sudionika ograničen, za radionicu se potrebno prijaviti na info@hckz.hr, a sudjelovanje iznosi 15 eura po osobi.

U subotu 1. lipnja program u Centru koralja počinje u 11 sati dječjom predstavom Svijeta čarolije Family cirkus show. Predstava će se odigrati na Gusterni, a ulaz je slobodan za sve. I odrasli će taj dan ponovno imati priliku slikati na Paint & Wine radionici od 17 sati na Gusterni. Radionica se naplaćuje 15 eura, a prijave su i za subotu obavezne na info@hckz.hr.

Ulaz u Centar koralja Zlarin u subotu je slobodan, a moguć je obilazak uz stručna vodstva koja su dostupna u 10,30, 12,00 i 16,00 sati. Prijave nisu potrebne. Taj dan u Centru će cijeli dan trajati i akcija učlanjenja u Klub prijatelja 1+1 gratis.

U nedjelju 2. lipnja program proslave rođendana počinje dječjim programom Kamišibaj pričaonica te likovnim radionicama u organizaciji Udruge likovnih amatera Tempera. Radionica je podijeljena u dvije grupe, jedna za predškolce, dok je druga namijenjena učenicima prvih i drugih razreda osnovne škole. Broj sudionika ograničen je na 10 sudionika po radionici pa su najave potrebne na mail info@hckz.hr, a početak je u 10,30 sati na Gusterni. I u nedjelju je ulaz u Centar slobodan, stručna vodstva dostupna su također u 10,30 i 12,00 sati, a i dalje vrijedi akcija učlanjenja u Klub prijatelja 1+1.

U nedjelju će na Zlarinu biti organizirana i akcija čišćenja uvale Lokvica kojoj se mogu priključiti svi. Okupljanje je kod Kapelice na dnu dječjeg igrališta, na samom skretanju za Centar koralja u 10h.

Ponedjeljak 3. lipnja rezerviran je za stručna predavanja. U 17 sati u Kući Šare docentica Sveučilišta u Zadru dr.sc. Bruna Petani održat će zanimljivo predavanje na temu „Klimatske promjene i morski ekosustavi: utjecaj na naselja koralja u koraligenskoj zajednici Jadranskog mora“. A kako povezati svakodnevni život, umjetnost, povijest i bakterije, u jedan film, saznajte u 17.40 sati također u Kući Šare na predavanju „Bakterijski omnibus“ profesora Tomislava Ivankovića s Biološkog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Zlarinski školarci u ponedjeljak će o koraljima učiti na radionici Crveni koralj u organizaciji Udruge Argonauta, a raznolik program nastavit će se i narednih dana u Centru koralja.

U četvrtak 6. lipnja Centar koralja Zlarin domaćin je Međunarodnog skupa Regeneracija zajednice: primjena modela Impact Compass koji počinje u 10 sati. Organizator skupa su Udruga Europa Nostra Hrvatska, JU Tvrđava u kulturi Šibenik, ICOM Hrvatska, a održava se uz podršku Ministarstva kulture i medija RH.

 

Skip to content